Framåtlutande sidolyft

Framåtlutande sidolyftMed framåtlutande sittande sidolyft tränar du axlarna och övre delen av ryggen. Du kan göra övningen sittande eller stående.

Sittande:

Videon nedan är bra, men hon lutar sig lite väl långt fram tycker jag, så att det går ut över svankryggen. Luta dig så långt fram det går utan att kröka svankryggen. Hon gör också övningen väl snabbt. Gör den saktare så att det blir motstånd hela vägen utan att använda pendelrörelsens kraft. Hantlarna ska inte var tyngre än att du kan göra övningen lugnt och kontrollerat och lyfta hela vägen upp och hålla kvar ett ögonblick i översta läget. Viktigt: Se till att du inte drar axlarna upp mot öronen. I utgångsläget skall du trycka ner axlarna (mot höften) och låta armarna hänga rakt ner. fortsätt sedan pressa axlarna nedåt genom hela rörelsen samtidigt som du pressar ihop skulderbladen.  Gör 8-12 reps, 3-4 set.

Se instruktion för stående längre ned.

Stående:

Jag föredrar att göra framåtlutande sidolyft stående. Man kan göra den utan stöd för huvudet, som på bilden ovan, eller med ett stöd för huvudet som Scooby visar på videon nedan. Observera att om du använder stöd så ska du inte luta din tyngd mot bänken. Stödet är bara till för att hjälpa dig att inte gunga upp och ned.

2 kommentarer om “Framåtlutande sidolyft

  1. Hej Victor!
   Tack att du uppmärksammade mig på den lite fattiga beskrivningen av övningen, även om du kunde varit något mer konstruktiv i din kritik 😉
   Nu har texten uppdaterats och fått en video till som kompletterar.
   Mvh admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *