Öka din produktion av tillväxthormon och bränn mer fett

Öka tillväxthormon naturligt

Mänskligt tillväxthormon produceras naturligt i vår kropp och hjälper till att reglera vår metabolism och vår muskeltillväxt. Du kan påverka den naturliga produktionen av tillväxthormoner i din kropp ganska mycket. Det är framför allt två faktorer som påverkar kroppens produktion av tillväxthormon: Sömn och träning.

Annons:

Sömn ger mer tillväxthormon

Sömn ger tillväxthormonerDet mesta tillväxthormonet produceras under den första delen av nattsömnen. Därför är det viktigt med de tidiga timmarnas sömn. För lite sömn betyder för lite tillväxthormon vilket i sin tur betyder sämre fettförbränning och muskeltillväxt. Läs mer om varför en promenad på morgonen ger större fettförbränning »

Träning ger mer tillväxthormon

Träning där vi låter musklerna arbeta med större belastning än vad de i dagsformen klarar av, gör att kroppen producerar mer tillväxthormon.

Basövningar ger mer tillväxthormon

Marklyft ökar ditt tillväxthormon
Marklyft engagerar alla dina stora muskler och triggar därför produktionen av tillväxthormon

Undersökningar visar att övningar som engagerar flera större muskelgrupper samtidigt (s.k. basövningar), ger mer tillväxthormon än övningar som bara tränar några få muskler i taget.  Den bästa övningen för att öka tillväxthormon är utan tvekan marklyft.

Anaerobisk glykolys ger mer tillväxthormon

Troligen är det så att ju mer anaerobisk glykolysen är under ett träningsset, desto mer tillväxthormon utsöndras. Detta är en bra anledning att köra burpee’s till dess att mjölksyra uppstår. Dessutom är Burpee en övning som engagerar i stort sett alla muskelgrupper, även det betydelsefullt för produktionen av tillväxthormon (se ovan).

Sammanfattning:

  • Gå och lägg dig tidigt och sov dina åtta timmar
  • Gör basövningar, framför allt marklyft
  • Gör funktionsövningar som ger dig mjölksyra, som burpee’s
Annons:
Dela med dina vänner:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *