Varför morgonpromenad ger större fettförbränning

morgonpromenad för fettförbränningDu har säkert hört talas om att en morgonpromenad är effektivare fettförbränning än en promenad efter frukosten. Det är sant, men det har mindre att göra med frukosten än vad många tror. Det har mer att göra med nattens produktion av tillväxthormoner.

Tillväxthormoner har inte bara med tillväxt att göra. De påverkar också vår metabolism. På natten producerar kroppen mer tillväxthormoner, och dessa gör att kroppen ställer om sig till att nästan enbart använda fettreserven som energikälla. När du vaknar så har du höga nivåer av tillväxthormon, och kroppen är därför den närmaste stunden efter uppvaknandet fortfarande inställd på att använda fettreserverna som energikälla. När du varit vaken en stund så ställer kroppen om sig för vaket tillstånd och bränner då mindre fett. Du ska alltså inte sitta och dricka kaffe och “morgna” dig en stund först. Nej ut och gå en rask promenad direkt du vaknar!

Absolut så har den högre fettförbränningen före frukost också att göra med att vi har låga nivåer insulin och glykogen i blodet före frukost, vilket tvingar kroppen att hämta energi från fettreserverna. Men som sagt, det har troligen ännu mer att göra med att du är nyvaken!

Relaterat: Öka produktionen av tillväxthormon och bränn mer fett!

 

En kommentar om “Varför morgonpromenad ger större fettförbränning

  1. Att förbränna fett på träning är ju inte riktigt samma sak som fettförbränning, som man tränar upp sin förmåga till. Visserligen bränner man fett vid fettförbränning, men det är väl ändå att använda fettet i kroppen som energikälla, när glykogen depåerna är tomma, som kallas fettförbränning. Eller ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *