Hur du kan hålla nyårslöftet att träna hemma

Det GÅR att hålla nyårslöftet att träna hemma! Gör så här:

 1. Tänk positivt! Det är inte svårt att sätta av 45 minuter varannan dag! Garanterat sitter du framför TV:n eller datorn och gör helt oviktiga saker minst 45 minuter om dagen. Så detta hinner du med!
 2. Motivera dig! Det här är vad du får:
  • En snyggare kropp
  • Du blir piggare och orkar mer
  • Du får bättre självförtroende
  • Du lever längre
  • Du minskar risken för skador
  • Du får bättre koordination och blir smidigare
  • Du kan faktiskt ha kul när du tränar hemma!
 3. Ta hjälp av andra! Berätta för familj och vänner om ditt nyårslöfte och samtala om hur de kan hjälpa dig att hålla det. Kanske någon familjemedlem/nära vän kan träna med dig?
  Träningskalender
  En fin personlig almanacka med träningskalender kostar 275 kr inkl. frakt. www.personligalmanacka.se
 4. Använd kalendern! Ta fram kalender nu direkt och skriv in vilka dagar du ska träna! Det duger inte att tänka att du ska träna varannan dag. Det måste in i kalendern. Bocka av i kalendern när du verkligen tränade. Annars kommer du att lura dig själv att du tränar, medan du i verkligheten tränar för sällan för att uppnå effekt.
 5. Använd träningsprogram! Ett träningsprogram ger dig struktur i träningen och gör den roligare, och inte minst – det ger bättre resultat!
 6. Använd träningsdagbok! Alla tränare är överens: Nybörjarens misstag är att inte föra träningsdagbok. Träningsdagboken visar dig dina framsteg och hjälper dig hålla ordning på de nödvändiga belastningsökningarna.
 7. Sätt mål och belöna dig själv! Sätt mål för din hemmaträning. Som du kommer att se när vi talar om att öka belastningen, är det viktigt att hela tiden öka belastningen för att dina muskler ska bli starkare. Detta faktum kan du använda till att ge dig själv en morot. Skriv ner några viktmål på väggen och vilken belöning uppnått mål ska ge. Belöningar kan vara att du bjuder dig själv på en massage, eller att du ger dig själv riktigt snygga träningskläder (de sitter ju ändå inte snyggt ännu :))


Andra sajter om detta ämne:

2 kommentarer om “Hur du kan hålla nyårslöftet att träna hemma

 1. bra råd har nu försökt att komma igång efter nyår och har verkligen gått ner mig i slöhetsträsket. många bra tips. jag sökte på google på ordet träna hemma och fick många bra träffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *