5 effektiva övningar som ger dig större bröstmuskler

bröstmusklerna - pectoralis majorAlla vill vi ha större bröstmuskler. De flesta av oss verkar tycka att större bröstmuskler får män att se manligare ut och kvinnor att se kvinnligare ut. Men det är inte enda anledningen till att det finns många övningar för att träna sina “pecs”.  Pectoralis Major (bröstmuskeln) är en stor muskel och den behöver varierad träning för att utvecklas i dess olika delar.

Det är roligt att pressa på ordentligt när man tränar bröstmusklerna. Men tänk på att alla övningar för bröstmusklerna involverar axlarna, och därmed gäller försiktighet. Axelskador är lätta att få och svåra att bli av med. Tänk också på att träna bröstmuskelns antagonister, annars riskerar du att få framåtroterade axlar. Antagonister till pectoralis major är deltamuskeln, latissimus dorsi, rotatorkuffen med flera.

Fem övningar för bröstmusklerna

Här är fem bra övningar för bröstmusklerna som alla går bra att utföra hemma. Du behöver inte ens en bänk. Det räcker med ett par hantlar. Jag har listat dem den ordning jag skulle välja dem om jag inte ville lära mig alla.

  1. Höftpress för bröstmusklerna
  2. Liggande hantelpress för bröst
  3. Flyes på golvet – perfekt att träna hemma
  4. Lutande hantelpress för bröst
Annons:
Dela med dina vänner:

5 kommentarer om “5 effektiva övningar som ger dig större bröstmuskler

  1. Jag undrar också om den femte övningen! Är ju inte direkt svårt att uppdatera en text inom WordPress. ^^ Annars är det en bra sida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *