Face pull (tryndrag) med gummiband eller hantlar

Face pull eller tryndrag är en klassisk övning som är fantastiskt bra för att stärka bakre delen av axlarna, skuldrorna och rotatorcuffen. Om du utför facepull stående och tänker på att fixera magen så är det dessutom en väldigt bra core-övning. Har du problem med framåtroterade axlar så är detta en av de bästa övningarna du kan göra. Vi visar hur du kan göra tryndrag hemma, utan maskin. Hemma gör du övningen antingen stående med gummiband eller liggande på en bänk med hantlar.

Först visar vi övningen i en maskin bara för att videon illustrerar hur rörelsen skall utföras. Sedan visar vi samma sak med gummiband och på bänk med hantlar.

 

Tryndrag med gummiband

Som du ser nedan så går det lika bra att göra tryndrag hemma med ett gummiband. Längre ner ser du hur man kan göra samma övning med hantlar.

 

Tryndrag med hantlar

Titta gärna på videorna ovan först. Här gör vi samma sak fast på mage på en bänk med en hantel i vardera handen. Videon visar principen, men håll armbågarna “högre” (liggande: längre fram), alltså mer som tjejen gör i videon ovan, och gör övningen långsammare än i videon nedan, med ett ögonblicks paus i översta läget.

6 kommentarer om “Face pull (tryndrag) med gummiband eller hantlar

 1. Hej! Istället för länkar till videorna får jag följande:

  [youtube]rssJOyXR2Yg[/youtube]

  html-koden har blivit text istället. Skumt.

  1. Hej Robin!
   Tack att du uppmärksammade problemet och ursäkta att du inte fått respons tidigare (har varit sjuk). Nu är det fixat på den här sidan. Ska nu kolla igenom resten av sajten.
   Mvh Niclas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *